Yhteistyössä

Kokkolan kuvataidekoulu
Taidetalo Renlundin kivisiivessä toimiva Kokkolan kuvataidekoulu tarjoaa kokkolalaisille 6-19- vuotiaille lapsille ja nuorille tasolta toiselle etenevää, tavoitteellista kuvataiteen opetusta. Koulu osallistuu aktiivisesti erilaisiin projekteihin ja näyttelyihin. Esimerkiksi ”Kansanedustajat kuvataidekoululaisten silmin” -hankkeessa oppilaat ovat tehneet muotokuvia kansanedustajista. Kokkola Nuori Kulttuuri 2025 Festivaalilla kuvataidekoulun opiskelijat vastaavat musikaalin lavasteista.
Mediakeskus LIME
Mediakeskus LIME on Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän (Kpedu) audiovisuaalisen viestinnän koulutusyksikkö, joka tarjoaa monipuolisia koulutus- ja kehittämispalveluita sekä laadukkaita oppimisympäristöjä media-alan opiskeluun ja tuotantoon.
Keskuksessa on nykyaikaiset TV-, valokuva- ja äänistudiot sekä jälkituotantoyksiköt, jotka on varustettu alan uusimmalla tuotantoteknologialla. Erityisesti ainutlaatuinen virtuaalistudio mahdollistaa erilaisten audiovisuaalisten tuotantojen toteuttamisen.
Kokkola Nuori Kulttuuri 2025 Festivaalilla Mediakeskus LIMEn opiskelijat toteuttavat tapahtuman streamauksen ja festivaali-tv-lähetyksen, tekevät markkinointi- ja viestintäaineistoja, sekä kokoavat tapahtuman valmisteluista kertovan Making of -videon.

Kokemus
Kokemus ry, viralliselta nimeltään Kokkolan elävän musiikin yhdistys ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää elävän musiikin asemaa Kokkolassa. Yhdistys järjestää konsertteja ja tapahtumia, joissa on esiintymismahdollisuuksia niin paikallisille kuin ulkopaikkakuntalaisillekin artisteille. Kokemuksen alle 18-vuotiaille suunnatut bändi-illat ovat saavuttaneet suuren suosion.
Elokuussa 2024 Kokemus ry järjesti ensimmäistä kertaa Kokkolan Kulttuuribasaari -tapahtuman, joka levittäytyi ympäri kaupunkia ja tarjosi monipuolista ohjelmaa kaupunkilaisille.Kokkolan Nuori Kulttuuri 2025 Festivaalilla Kokemus vastaa tapahtuman jatkoista, joilla on luvassa paikallisia bändejä sekä nimekäs vierailija!
Konservatorion musiikintekijälinja
Keski-Pohjanmaan Konservatorion musiikintekijälinja tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden kehittää taitojaan musiikin luovassa tuottamisessa, kuten säveltämisessä, sovittamisessa ja
laulunkirjoittamisessa. Opintojen painopiste on omien kappaleiden luomisessa eri tarkoituksiin. Musiikintekijälinja on yksi konservatorion neljästä suuntautumisvaihtoehdosta.
Musiikintekijälinjan opiskelijat osallistuvat myös työelämälähtöisiin projekteihin, kuten yhteissävellyspäiviin ja nuorisomusikaalien säveltämiseen.
Kokkola Nuori Kulttuuri 2025 Festivaalilla musiikintekijälinjan opiskelijat toteuttavat musikaalissa kuultavat kappaleet yhteistyössä Rokkikoulun kanssa.

Rokkikoulu
Kokkolan Rokkikoulu on vuonna 1985 perustettu musiikkikoulu, joka tarjoaa 10–20-vuotiaille nuorille mahdollisuuden musiikin harrastamiseen ilman pääsykokeita. Opetusta annetaan suomen, ruotsin ja englannin kielillä, ja se kattaa yksilö- ja ryhmäopetuksen eri instrumenteissa sekä laulussa. Lisäksi tarjolla on bänditunteja, musiikin teoriaa ja säveltapailua.
Rokkikoulu toimii Kokkolan nuorisopalveluiden alaisuudessa.
Kokkola Nuori Kulttuuri 2025 Festivaalilla joukko Rokkikoulun opiskelijoita toimii musikaalin taustabändinä.

Nuori Kulttuuri ry
Nuori Kulttuuri ry kehittää ja kannustaa lasten ja nuorten taideharrastuksia ja työskentelee nuorten osallisuuden ja yhteisöllisyyden hyväksi. Toiminta tarjoaa nuorille mahdollisuuden kehittää itseilmaisuaan ja osallistua aktiivisesti kulttuurielämään. Toiminnan juuret ulottuvat vuoteen 1970, jolloin se tunnettiin nimellä Nuorison taidetapahtuma.
Nuori Kulttuuri järjestää erilaisia tapahtumia, kuten monitaiteisia festivaaleja ja keskusteluareenoita, joissa nuoret voivat esitellä taitojaan ja osallistua kulttuuriseen vuoropuheluun.
Kokkola Nuori Kulttuuri 2025 Festivaali on osa Nuori Kulttuuri ry:n vuosittaista laajempaa kaupunkifestivaalien kokonaisuutta.